“Kwaliteit boven kwantiteit”

“Vroeger werkte ik met hoogopgeleide mensen en nu zet ik me in voor mensen die aan de geheel andere kant van de arbeidsmarkt staan en die help ik niet vanuit hun opleiding en ervaring maar vanuit hun gedrevenheid om een baan te vinden”, zegt Henk Werlemann, secretaris van de Energie Academie.

Henk Werlemann heeft vijfendertig jaar in de financiële sector gewerkt, bij de Rabobank, in verschillende managementfuncties. “De laatste tien jaar werkte ik bij de Rabobank regio Den Haag, waar ik verantwoordelijk was voor het aansturen van de accountmanagers in het MKB. In die periode in Den haag heb ik gemerkt wat sociaal ondernemen is en vond ik het altijd boeiend om bankieren te combineren met sociaal ondernemen.”

(@ Energie Academie)

Hoe ben je bij de Energie Academie terecht gekomen?

“Bij de laatste reorganisatie bij de Rabobank heb ik voor mezelf besloten om eens wat anders te gaan doen. Via mijn netwerk kende ik Donne Bax die mij vroeg of ik bij de Energie Academie een functie wilde bekleden toegespitst op de interne organisatie en de externe contacten. Ik ben in oktober daarmee begonnen.”

Wat zijn je werkzaamheden?

“Ik probeer de interne organisatie op orde te krijgen en hou me bezig met lopende beschikkingen en subsidieaanvragen. Ik bewaak een gezonde bedrijfsvoering. Ook willen we graag dat het pand van de Energie Academie in de nabije toekomst energieneutraal is, daar hou ik me ook mee bezig.”

Wat spreekt je aan in de formule van de Energie Academie?

“Dat je daadwerkelijk impact kan maken. Er is veel behoefte aan personeel in de bouw en techniek en tegelijkertijd zijn er veel werkzoekenden. De manier waarop wij de partijen bij elkaar kunnen brengen spreekt me erg aan. We hebben te maken met mensen die graag willen werken maar niet altijd de juiste papieren hebben terwijl er ook bij zijn die misschien ergens in hun leven een verkeerde afslag hebben genomen en die baat hebben bij een opleiding met persoonlijke begeleiding en coaching. Wanneer je die mensen weer richting kunt geven en aan een baan kunt helpen, is het een feest om hier te mogen werken. Het is fijn om een directer contact met mensen te hebben. Hier is het de hele dag een komen en gaan, iedereen schuift aan en maakt een praatje, het is een ongedwongen sfeer. Ik ga elke dag met een tevreden en optimistisch gevoel naar huis. Bij de bank werken was toch heel anders. Het was er wat killer van sfeer en bij de Energie Academie ben ik toch meer vanuit mijn innerlijk bezig.”

De Energie Academie kende een vliegende start.

“Dat we na een maand al twintig opleidingen kunnen geven, is geweldig. Het zijn opleidingen naar banen waar in het bedrijfsleven enorm veel vraag naar is en het varieert van timmerman en stoffeerder tot betonvlechter en keukenmonteur. Er is heel veel belangstelling van zowel van maatschappelijke organisaties, die willen weten hoe ze kandidaten bij ons kunnen aanmelden, als uit bedrijfsleven met de vraag wanneer we personeel kunnen
afleveren. De gemeente Den Haag verwacht van ons dat we in drie jaar tijd 560 mensen aan een baan helpen. In eerste instantie leek mij dat best veel, maar nu we na een maand al bijna 200 kandidaten hebben geselecteerd voor een specifieke baan, heb ik veel vertrouwen in de toekomst van de Energie Academie.”

Het door de gemeente gestelde doel komt al snel in zicht.

“Ja, maar het is aan ons om een vervolg te geven aan de goede start. We moeten scherp blijven en geen afwachtende houding aannemen. Daarom is het belangrijk dat we ons blijven presenteren op scholen, bij werkgevers, maar ook in onze directe omgeving. We zitten hier op bedrijventerrein ZKD (Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek) met 400 bedrijven. Misschien kunnen we mensen die toch niet helemaal geschikt blijken te zijn voor een baan in de bouw of techniek bij een ZKD-bedrijf plaatsen.”

Hoe ambitieus is de Energie Academie?

“Heel ambitieus, maar uiteindelijk vind ik de kwaliteit van de opleidingen, de coaching en begeleiding, belangrijker dan de kwantiteit van mensen die we aan werk helpen.”

11 november 2019

DenHaag_logo